Postup přípravy receptu Mandlové smaženky:
1. Na kuchyňském vále promícháme mouku s kypřícím práškem, uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme cukr, sůl, aroma a vejce.
2. Máslo nakrájíme na vločky, poklademe ho kolem důlku a ze všech uvedených přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie a asi 30 minut necháme chladit.
Dohotovení:
1. Na pomoučeném kuchyňském vále z těsta postupně vyvalujeme 1,5 cm silné pláty a oválným tvořítkem vypichujeme mandlové tvary.
2. Ve vyšším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej nebo tuk a postupně po dávkách smažíme 8 - 10 min. dozlatova. Přebytečný tuk necháme okapat.
3. Cukr dáme do misky a mandlové smaženky v něm obalíme.