Postup přípravy receptu Marcipánové rohlíčky s mandlemi:
Marcipánovou hmotu, mleté mandle, cukr, citrónovou šťávu a jeden bílek zpracujeme v těsto. Z něj vytvarujeme rohlíčky, potřeme druhým bílkem a vyválíme v mandlových hoblinkách. V troubě pečeme 10 - 15 minut při 175 stupních Celsia. Po zchladnutí máčíme konce rohlíčků v čokoládové polevě.
Tip: Pokud neseženeme marcipánovou hmotu, vyrobíme si ji sami takto: do mixéru dáme oloupané mandle (předem spařené a osušené), přidáme lžičku ovocného sirupu (nebo rumu) a pak přidáváme cukr (v poměru 1:1, čili na 100 g mandlí 100 g cukru). Pastu mixujeme dokud nebude směs jemná a hladká. Nakonec přidáme dle potřeby ještě trochu sirupu a vše znovu promícháme.