Postup přípravy receptu Marcipánový cop:
Vymažeme plech na pečení. Mouku přesijeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zalijeme vlažným mlékem, promícháme s trochou mouky a přikryté necháme v teple 15 minut kynout.
Přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl a promícháme s kváskem a s moukou. Těsto mísíme tak dlouho, až se začnou tvořit bublinky.
Přikryté vymísené těsto necháme pod utěrkou kynout dalších 30 minut.
Marcipán promícháme s cukrem, bílky, mandlemi a rumem.
Z vykynutého těsta vyválíme plát veliký 50 x 40 cm, potřeme náplní z marcipánu a po délce srolujeme. Roládu po délce překrojíme na 2 půlky a spleteme.
Cop necháme ještě kynout na plechu asi 25 minut. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Cop pečeme 40 minut na druhé příčce odspodu.
Práškový cukr rozpustíme v citronové šťávě s vodou a ještě horký cop potřeme touto polevou.