Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
12. 11. 2009 Hovězí maso
Příprava receptu Roštěnky s nudlemi: Roštěnky na okraji nakrojíme, naklepeme, posolíme a popepříme, poprášíme hl. moukou a rozkrájíme na proužky. Na sádle zpěníme cibuli a proužky masa na ní opečeme. Pak je mírně podlijeme a dusíme asi 1 ... …více»
|
12. 11. 2009 Drůbeží maso
Příprava receptu Kuře na kari a zázvoru: Opláchnutá a osušená kuřecí stehna nakrájíme na menší kousky a na oleji zprudka opečeme. Přendáme do hlubšího pekáčku, osolíme, přidáme jedno oloupané a na čtvrtky rozkrojené jablko zbavené jádřince, ... …více»
|
11. 11. 2009 Telecí maso
Příprava receptu Telecí na švédsky způsob: Očištěné maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Na maso uložíme plátek sýra, posypeme oreganem, přeložíme a přepíchneme párátkem.
Z vajec, mouky, soli, strouhanky a vína připravíme těstíčko, ... …více»
|
11. 11. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Bleskový šunkový nákyp: Šest malých misek na zapékání namažeme máslem. Vejce rozšleháme a postupně k nim přidáme sůl, pepř, mléko a mouku.
Do misek rozdělíme nadrobno nakrájenou šunku a sýr, zalijeme směsí a pečeme při 180 ... …více»
|
11. 11. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Hruškový nákyp se sýrem: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Uložíme do formy, posypeme nakrájenou šunkou. Vejce rozšleháme ve šlehačkové smetaně, osolíme, opepříme a nalijeme na hrušky. Navrch rozmrvíme ... …více»
|
11. 11. 2009 Telecí maso
Příprava receptu Telecí kýta na hříbkách a zelenině: Kýtu nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, slaninu a posekanou šunku. Krátce orestujem ... …více»
|
11. 11. 2009 Mleté maso
Příprava receptu Sekaná zabalená ve slanině: Mleté maso smícháme s kostičkami rohlíku namočenými v mléce, kořením, cibulí, utřeným česnekem a hořčicí. Směs dobře propracujeme.
Připravíme si plátky slaniny, na ně pak klademe kousky zpracované se ... …více»
|
11. 11. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Vepřové srdce se smetanou a sardelovou pastou: Srdce vložíme do vařící, mírně osolené vody, přidáme cibuli, bobkový list a pepř a při mírném varu je uvaříme doměkka.
Potom srdce přeložíme do studené vody a po vychlazení nakrájíme na nudličky.
Z ... …více»
|
11. 11. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Těstoviny s pečeným česnekem: Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10–12 minut, čerstvým 3–5 minut. Slijte je a udržujte v teple.
Na středním ohni z ... …více»
|
11. 11. 2009 Skopové maso
Příprava receptu Skopová kýta s česnekem, cibulí a slaninou: Kýtu protkneme proužky slaniny, potřeme prolisovným česnekem, osolíme, pokapeme olejem a necháme v chladnu asi 6 hodin uležet.
Potom ke kýtě přidámena na tenká kolečka pokrájenou cibuli, koření, pod ... …více»
|