![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaný koláč s lupínky: Rohlíky nakrájíme na půlkolečka smícháme s lupínky a pokapeme mlékem, aby se trochu navlhčily. Točený salám nebo párky nakrájíme na kostky, nastrouháme nahrubo tvrdý sýr a včetně žloutků a žampionů sm ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarní kávová pečeně: Šunku nejprve osolte a opepřete. Potom ji pevně zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních C asi 50 minut. Mezi tím si připravte směs k potírání. Půl šálku medu, půl šálku silné u ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená bramborová kaše s drůbežím masem: Z brambor, mléka a másla uděláme kaši. Zapékací misku vymažme, vlijeme do ní kaši. Posypeme sekaným masem, na to vylijeme rozkvedlaná vejce a celé zasypeme sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. .. ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí stehna na rozmarýnu v římském hrnci: Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divoké závitky v římském hrnci: Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na robotu. Proložíme divokým kořením a trochu osolíme. Plá ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bažant s houbami : Vepřové maso pomeleme, přidáme bažantí játra a srdce a nakrájené podušené houby. Směs osolíme, okořeníme, dobře promícháme a naplníme s ní odleželého bažanta. Toho pak pečeme obvyklým způsobem na olej ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený divoký králík: Maso omyjeme, protáhneme uzenou slaninou a osolíme. Na pekáči rozehřejeme olej, na kterém zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a na tento základ uložíme připraveného králíka... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mufloní závitky: Odleželé maso z mladého muflona omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Ty naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájené okurky, slaninu, stočíme... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené bramborové placky : Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme najemno do velké mísy. Pak přidáme hrubou mouku, krupici, dvě vejce, sůl a v ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená kuřecí prsa v zelenině : Kuřecí prsíčka osolíme, okořeníme grilovacím kořením a obalíme hladkou moukou. Zapékací mísu vytřeme tukem, vložíme maso, mírně podlijeme a zakryté poklicí nebo alobalem pečeme asi 30 minut. Odkryjeme ... …více»
|