![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Závin bačovský: Postup přípravy: Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí řízek s šunkou a banánem: Maso jemně naklepeme, osolíme a poklademe vždy 2 plátky šunky. Pak poklademe každý řízek několika kolečky banánu, pokapeme alkoholem, řízek přehneme a upevníme párátkem.
Zprudka opečeme, přidáme másl ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tetičky halušky: Na halušky: brambory, polohrubá mouka, 1 vejce, sůl
Na zelí: hlávkové zelí, kmín, olej, 1/2 kg uzeného
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Auflauf: Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mezitím pokrájíme cibuli najemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme tak, aby nezůstaly žádné větší hrudky, osolíme, .. ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrové nudličky s křenem: Játra pokrájíme na nudličky a zprudka opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, rajčata bez slupky a papriky. Pak přidáme kečup, sůl, pepř, kmín a vše orestujeme. Nakonec směs zjemníme kouskem ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tetiny francky: Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špízy s rozmarýnem : Z větviček rozmarýnu opatrně otrháme jehličky a promícháme je s osoleným a opepřeným olivovým olejem a rozmačkaným česnekem (nepoškozené větvičky rozmarýnu si schováme).
Do této marinády naložíme asi ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kotlety na paprice: Kotlety naklepeme a osolíme a opepříme. Pak z obou stran posypeme paprikou.
Po obou stranách je prudce opečeme.
Pak podlijeme trochou vody a v troubě dusíme doměkkka.
měkké kotlety vyndáme. Hladkou ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená jehněčí kýta v anglickém obalu se studenou česnekovou omáčkou: Jehněčí kýtu osolíme a opepříme. Česnek, balsamikový ocet, petrželovou nať a kapary vložíme do mixéru a vytvoříme hladkou pastu, kterou jehněčí kýtu ze všech stran... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená kýta : Do kýty uděláme asi 2 cm díry. V hmoždíři stlučeme česnek, bazalku, olivový olej, citronovou šťávu. Touto směsí potřeme maso a do připravených děr nacpeme česnek s bazalkou, která zbyla po potření. Ký ... …více»
|