![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zaděláváné dršťky: Dobře očištěné a v teplé vodě vyprané dršťky nakrájíme na menší kusy a dáme do studené vody vařit. Jednou až dvakrát vodu slijeme, třetí vodu osolíme a dršťky uvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra po benátsku: Rýži orestujeme na tuku, zalijeme bílým vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vaříme do vyvařeni vody, potom přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dodusit v troubě. Necháme zlehka vychl ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťky jako oheň: Předvařené dršťky pokrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posypeme pálivou paprikou a za občasného míchání smažíme. Podlijeme vrou ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská hovězí pečeně se zázvorem: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečen ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčková na rožni: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na menší plátky a naklepeme tupou stranou nože. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Do hlubší misky položíme vždy vrstvu cibule a masa. Každou vrstvu svíčkové posypeme mírně p ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčkové řezy mistra Maxe: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso vyjmeme z tuku a na pánev přidáme šťávu z pečeně, rajský protlak, tymián mletý pepř, drobně nakrájenou cibuli, šťávu z ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Svíčková s nádivkou: Nádivka: 50g slaniny, 50g tuku, 1/2 husích jater, 250g telecích jater, 1 cibule, 1 houska, namočená v červeném víně, trochu paštikového koření (hřebíček, muškátový oříšek, květ, bílý pepř, černý pepř ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Svíčková s uzeným.: Svíčkovou rozkrojíme po délce, vložíme do ní nasekané vařené uzené maso, opět uzavřeme a omotáme silnější nití. Maso pečeme na plátcích cibule a horkém tuku asi 1 1/2 hodiny. Šťávu zaprášíme nakonec m ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčková Diplomat: Svíčkovou posolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Nyní rozkrájíme slaninu na tenké plátky, potřeme je nastrouhaným jablkem, smíchaným s rozšlehaným vejcem a posypeme je ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčková - colbert: Svíčkovou odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme ji na oleji jen tak, aby byla vevnitř krvavá. Šťávu slijeme do jiné nádoby, rozpustíme v ní kousek másla, aby jí bylo víc, a maso necháme ... …více»
|