![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře na žampiónové omáčce: Vezmeme si kuřecí plátky a naklepeme je. Potom je nakrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Maso vyndáme a do pánve přidáme máslo a žampióny nakrájené na plátky. Osmahn ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí guláš s Nivou: Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, grilovací koření. Až maso pustí šťávu, přidáme brambory a dusíme. Podle potřeby podlijeme troškou ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí mňamka v srnčím hřbetu: Srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem. Řízky osolíme, opepříme, případně proklepneme a vyložíme jimi dno formy (použijeme jen polovinu řízků), na ně rozklepneme 3 vejce, položíme sýr, anglickou, salám ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený daňčí hřbet podávaný s karamelizovanými broskvemi, hlívou ústřičnou a omáčkou grand veneur: Maso si naporcujeme na 150 g kousky a osolíme, opepříme
a zprudka opečeme. Necháme v troubě při 75 °C asi 1 hodinu péct.
Omáčka:
Uděláme si zeleninový základ, přidáme brusinky a zalijeme vínem. P ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou : Z holouběte oddělíme stehýnka a udusíme je na kořenové
zelenině, vývaru a bylinkách. Samotná prsíčka upečeme
na másle společně se čtyřmi steaky foie gras, těsně před dokončením jídla osolíme a opepř ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rolovaný jehněčí hřbet s ricotta raviolou, hráškem, špenátem a omáčkou bagna cauda: Do jehněčího hřbetu zabalíme orestované houby společně se špenátem a upečeme pomalu na pánvi společně s bylinkami do růžova. Z mouky, žloutků a olivového oleje vypracujeme těsto, necháme odležet a vyv ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mortadela: Bůček pomeleme a smícháme se všemi surovinami. Dáme na 24 hod.do ledničky. Pak uděláme váleček obalíme ho ve sladké paprice. Nacpeme do tlačenkového sáčku, dobře zavážeme na koncích a vaříme
2 hodiny ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky: Krémová polenta:
Do hrnce nasypeme polentu. Za stálého míchání metlou
přiléváme studené mléko. Postavíme na mírný oheň. Přidáme bobkový list, trochu soli a přivedeme k varu. Vyměníme metlu za siliko ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový bůček upravený ve vakuu, špenátový krém, pečené škvarky z uzeného boku: Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky. Ochutíme
kmínem, solí a česnekem. Zavaříme do vakuovacího pytle
a dáme vařit při 80 °C asi 3 hodiny. Pak bůček vybalíme
a necháme vychladnout. Nakrájíme ho ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Steak z amerického hovězího s grilovanými artyčoky, chřestem a šalotkovým sosem: Vykostěné a okořeněné hovězí vložíme do vakuovacího pytlíku s kouskem másla a dáme je do vodní lázně při 58 °C na dobu asi 5 hodin. Takto připravené maso si poté nakrájíme na porce 180 g a zprudka je ... …více»
|