![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí hřbet s česnekovým krémem, opečené masové tomaty, vařené bramborové knedlíky s pažitkou: Jehněčí hřbet očistíme a ochutíme, velice zprudka opečeme a necháme dopéci při 70 °C asi 20 minut. Česnek opečeme a přidáme med. Necháme rozdusit a vše rozmixujeme na hladké pyré. Masové tomaty očistí ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivovarské výpeky: Maso nakrájíme na větší kousky (výpečky), osolíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a pepře. Zamícháme, dáme do pekáčku nebo do remosky a zalijeme pivem. Pečeme do ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem : Omáčka z uzených kostí:
Kosti posekané na menší kusy restujeme v hrnci na vepřovém sádle. Když dosáhnou zlatavé barvy, přidáme nadrobno pokrájený řapíkatý celer a mrkev. Po chvíli restování přidáme n ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Král košťálovin: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uzeninu a vařená vejce pokrájíme na kostičky. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Střídavě klademe květák, uzeninu a vejce. Po ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Makarony s kuřecím masíčkem v sýrové omáčce: Špagety či makarony dáme do vařící osolené vody a necháme vařit asi 15 minut.
Ve větším hrnci osmahneme na oleji kuřecí prsíčka nakrájená na kostičky, cibuli a houby.
Po asi 15-ti minutách přidáme ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bohušovické sotéé: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a naložíme do směsi z oleje, česneku, worchestru a bílého vína. Připravenou směs dusíme na oleji, po změknutí přidáme smetanu a hořčici. Podáváme s chleb ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí prsíčka se sýrem: Z kuřecích prsou uděláme několik menších řízků, naklepeme, mírně osolíme a obalujeme v připraveném těstíčku. Smažíme do zlatova. Můžeme podávat s vařeným bramborem politým omáčkou z 1 dílu kečupu, pů ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky v těstíčku z nivy: Řízky naklepat a naložit na 24 hodin do připraveného těstíčka. Smažíme na horkém oleji do zlatova. Podáváme s bramborem a zeleninou. ... ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou: Z vyžilkované foie gras si uděláme terinu, nakrájíme na malé obdélníčky a přestříkáme čokoládou. Potom si vykrájíme z domácí brioch obdélníky, které před podáváním opečeme ze všech stran, a z portskéh ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Terina z uzených kachních prsou, ořechový mousse s marinovaným listovým salátkem: Kachní prsa zaudíme a nakrájíme na slabé plátky. Vývar
svaříme a ochutíme. Přidáme želatinu. Plátky kachny namáčíme do vývaru a skládáme do formy. Terinu necháme
zatuhnout a pak naporcujeme. Ořechy ... …více»
|