![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny se šunkou a brandy: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo (případně jiný tuk nebo olej) a cibuli na něm orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a uzené maso, společně opečeme, přidáme ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné papriky krůtím masem: Rýži ve varných sáčcích uvaříme ve vodě, kde přidáme zeleninovou vegetu do poloměkka. Po uvaření scedíme a dáme do mísy. Krůtí maso, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku dáme na rýži, okořeníme ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drůbeží játra podle naší babičky: Na oleji (nejlépe olivovém nebo palmovém) orestujeme zprudka nakrájená játra, přidáme nakrájené houby, okořeníme (mimo soli), přidáme sojovou omáčku a masox, podusíme do měkka a osolíme až při ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněné hovězí na pomerančích: Na pánvi rozehřejte olej a po částech opékejte maso asi 3 minuty, až bude každý kousek ze všech stran osmahnutý. Hotovou dávku vždy vyjměte. Jakmile je všechno maso opečené, vraťte ho do pánve, přidej ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hoštický řízek: Připravíme si těsto jako na klasický bramborák a uzené maso nakrájíme na plátky. Na rozpálené sádlo dáme trošku těsta, vytvarujeme placku, položíme na ni plátek masa a pokryjeme vrstvou těsta. Smažíme ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí kýta plněná vejci: Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůta na zelenině s vínem: Krůtu osolíme, opepříme a protkneme slaninou. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na másle s olejem. Přidáme krůtu a zprudka osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme nakrájenou petrželku a za podlévání v ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí kousky s hořčicí: Omyté a osušené maso nakrájíme na malé kousky. Promícháme se 3 lžícemi oleje, špetkou pepře, lžičkou karí a oregana, rozmačkaným česnekem a promícháme. Necháme v chladu odležet aspoň hodinu, lépe přes ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané halušky: Na nejjemnějším struhadle nastrouháme brambory, přidáme 2 vejce, sůl a mouku dle potřeby. Uděláme si haluškové těsto, v hrnci s vařící vodou zavařujeme haluškovačem halušky. Poté na pánvi s rozehřátým ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tradiční pečený králík: Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku. Králíka dáme do pekáče.
Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme ... …více»
|