![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 06. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí guláš s chlebem: Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky do růžova. Přidáme jemně nakrájenou papriku. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran za stálého míchání zprudka osmahneme. Při ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Párečky v listovém těstu: Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm a šířku 8 - 10cm a délky na párečky. Do těchto obdélníčků na začátek vložíme páreček a opatrně ho srolujeme do těsta. Vejce se solí rozkvedláme a potírá ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Z domácích zdrojů - utopenci: Z ledničky vyjmeme špekáčky. Dobře je omyjeme a stáhneme z kůže nebo je necháme i s kůží - dle chuti. Poté je nakrájíme podélně na poloviny. Zatím necháme tak a jdeme uvařit nálev - do vody nalijeme o ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinované kuřecí kousky: Maso nakrájíme na menší kousky. K nakrájené cibuli přidáme prolisovaný česnek, rozpuštěné máslo, sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, sůl, pepř a dobře promícháme. Do marinády vložíme maso a dá ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí prsa v bazalkové omáčce: Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Na oleji maso osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme mrkev, cibuli a pražíme asi 5 minut. Bujon se smetanou a bazalkou necháme projí ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí guláš s paprikami: Maso nakrájíme na nudle. Plátky česneku opražíme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, nudličky papriky a přikryté vaříme 10 minut. Přidáme maso, opečeme, vmícháme mletou papriku, protlak, feferonku, p ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná šunka s pepřem: Zpracujeme vybrané kousky šunky, do kterých vetřeme (počítáno na 1 kg masa) 30 g soli, 1/2 čajové lžičky cukru, 1 čajová lžička černého pepře, mletého v mlýnku na pepř, a 2 stroužky česneku.
Po 4 týd ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová roláda plněná sekanou a párkem: Vepřový plátek masa z kýty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na alobalu.
Takto připravený steak pokryjeme nejdříve plátky anglické slaniny a pak nádivkou připravenou z mletého masa, vejc ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Naložený vařený bůček v pastě: Bůček vložíme do hrnce s vodou tak, aby byl úplně potopený.
Přidáme pepř, stroužky česneku, bobkový list a sůl.
Maso uvaříme, aby bylo měkké.
V průběhu vaření bůčku si připravíme pastu, utřeme česn ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Rožněné kuře po indicku: Celé kuře stáhneme z kůže a vidličkou maso pořádně popícháme.
Všechny ingredience důkladně smícháme a vytvoříme tak pikantní marinádu, kterou rozetřeme uvnitř i na povrchu kuřete.
Pak kuře položíme ... …více»
|