![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 02. 2009 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráčky plněné vejci a uzeninou: Cibuli, vejce, uzeninu a jeden brambor nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme.
Zbytek brambor nastrouháme za syrova, přidáme mouku, vejce, sůl a česnek. Vytvoříme těsto na bramboráky. Těsto klademe ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Evčin bramborový guláš: V kastrole na rozpáleném sádle (oleji) rozškvaříme na kostky pokrájenou slaninu a pak v ní osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, ocet a rozčtvrcené brambory. Osolíme, pokmínujeme ... ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bůček v česnekové kaši: Ve vodě uvaříme maso se 12 stroužky česneku, bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Kaši na potírání připravíme ze zbylého česneku a ostatních ingrediencí (nezapomeneme na sůl). Uvařený bůček ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeletové závitky s mletým masem: Rozkvedláme vejce, půl lžičky soli a 1/8 l mléka, pak postupně přisypáváme mouku a těsto dáme na 30 minut odpočinout. Oloupanou cibuli i česnek usekáme najemno. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cibul ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí řízečky v tom nejchutnějším těstíčku: Řízečky naklepeme, mírně posolíme (protože těstíčko je slané) v misce si připravýme těstíčko (husté tak, aby drželo na mase)
Postup: vajíčka rozmícháme, přidáme trocha mléka, strouhanky a hladké .. ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nákyp s jablky a uzeným masem: Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme. Do 1 litru vody dáme maso, cibuli i trochu soli a přivedeme k varu. Vaříme 30 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme mrkev i bram ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečené brambory se šunkou: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu očistíme, omyjeme a rovněž pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme.
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí s houbovou omáčkou: Maso osolíme, opepříme, posypeme vegetou, potřeme olivovým olejem a necháme 15 minut odstát. Opečeme na pánvi doměkka. Maso vybereme, do výpeku vložíme žampióny nakrájené na plátky a prudce ... ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fenykl v šunkových závitcích:
Fenykl očistíme, rozdělíme na čtvrtky a zakapeme citronovou šťávou. Svaříme litr vody se solí, pepřem, muškátem a cukrem. Kousky fenyklu v ní asi pět minut povaříme. Necháme ho dobře okapat.
Spod ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kolínka s brokolicí a kuřetem: Brokolici nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji, posypeme pepřem a vmícháme brokolici. Tu jen krátce osmahneme, přidáme jíšku a zalijeme smetano ... …více»
|