![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 02. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Masopustní klobáska: Ostrouhané a nakrájené žemle zvlhčíme smetanou a umeleme současně s prorostlým masem tak, aby hmota byla velmi jemná.
Osolíme, okořeníme, přilijeme víno a dobře promícháme. Plníme do úzkých skopových ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí prsíčka s gorgonzolou a parmskou šunkou: Kuřecí prsa omyjeme, necháme odkapat a prořízneme kapsu. Osolíme, opepříme. Hořčici smícháme s bazalkou a gorgonzolou a vyplníme tím kapsu. Maso zabalíme do parmské šunky. Zpevníme špejlema. V horkém ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí prejt z libového bůčku: Libovější bůček nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme směsí na rožnění.
Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením.
Na dno zapék ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněná koprová omáčka: Maso dáme do tlakového hrnce, přidáme 1/4 dobře omytého citronu, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme asi hodinu až hodinu a půl.
Po té si v jiném hrnci si po ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové na karí s hermelínem: Česnek, cibuli a pórek si nakrájíme na tenké plátky. Dno zapékací misky vymažeme olejem a poklademe polovinou cibule, česneku a pórku. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, štědře ochutíme karí, naskládá ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Výborná svíčková na smetaně: Prkénko posypeme lžičkou a půl saturejky a špetkou mletého pepře a poválíme po něm omyté maso tak, aby bylo pravidelně obalené. Maso uložíme alespoň na půl hodiny do chladna. Mezitím si připravíme odv ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky v kokosu s kari omáčkou: Z kuřecích nebo krůtích prsíček uděláme trošku silnější plátky. Osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhaném kokosu (místo strouhanky). Osmažíme v oleji.
Připravíme si kari omáčku ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí medailonky s hráškem: Telecí maso opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Při okrajích na několika místech nařízneme, aby se při tepelné úpravě nekroutilo. Mírně osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi mezitím rozehřejeme olej ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí závitky se šalvějí: Maso trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme jeden kousek šunky a posypeme parmezánem, na který dáme 2–3 lístky šalvěje. Maso svineme a jehlami pevně sepneme. Na pánvi rozehřeje ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bažant s ořechy: Část slaniny nakrájejte na špalíčky. Bažanty prošpikujte slaninou. Osolte je opepřete. Zbylou slaninu pokrájejte na kostičky. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte na něm na kostičky slaninu. Přidejte ... …více»
|