Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
7. 01. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečené obalované řízky: Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a položíme je do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich strouhanku vklepali. Maso by nemělo být vůbec vidět.
Poté obalíme v rozšlehaném vejci a ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kuře pečené se sýrovou nádivkou: Na másle osmahneme usekanou petrželku a rozetřený česnek, sundáme z plotýnky, vmícháme strouhaný sýr, na kostičky krájený rohlík vlhčený trochou vína, rozšlehané vejce, sůl a pepř. Kuře naplníme nádiv ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zajíc s piniovými oříšky a rozinkami: Zaječí játra, srdíčko a plíce nakrájíme na drobnější kousky, přidáme oříšky a rozinky, víno, citronovou šťávu, špetku slořice, hřebíčky, cukr a necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Zajíce odblaníme, ro ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rýže zapečená s kuřecími játry: Rýži zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod poklicí až změkne. Játra nakrájíme na nudličky, promícháme se lžící mouky a osmažíme na části másla a na oleji, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Osolíme je a ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Králík s burskými oříšky: Králičí hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Vejce, solamyl, sojovou omáčku a bílé víno dobře promícháme a ochutíme cukrem solí a pepřem. Do této marinády naložíme maso (nejlépe jeden den p ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Telecí medailónky se sýrovou omáčkou: Plátky masa lehce naklepeme a orestujeme v rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme a dáme na nahřátý talíř, přikryjeme a postavíme na hrnec s horkou vodou, abychom udrželi maso teplé. Z pá ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Ďábelská křídla: Kuřecí křídla opláchneme pod studenou tekoucí vodou a pořádně je osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a sušenou feferonkou. Křídla dáme do pekáče s olejem a pečeme dozlatova. Nakonec přidáme ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Divočák s hruškami v červeném víně: Očistit mrkev a cibuli a nakrájet je na kousky. Vložit je do hrnce, tak jako maso z divičáka, bylinky, koření, olej a ocet. Polít vše vínem a nechat marinovat přes noc. Vyjmout maso, osušit ho a osmaž ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Halali s vývarem z jalovčinek: Maso nakrájíme na drobné kostky, osolíme, na sádle zpěníme cibuli, vložíme zvěřinu, prudce osmahneme, zmírníme oheň, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, šťávu vydusíme do tuk ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Lovecký špíz z jihočeských specialit: Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky o průměru asi 3 cm. Přidáme bobkový list a naložíme do poloviny dávky oleje. Necháme v chladu odležet, potom na špíz ... …více»
|