Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rudolfovské srnčí plátky na roštu: Nakrájíme silnější plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme špetkou tymiánu. Po obou stranách potřeme olejem a uložíme do misky proložené kolečky cibule a bobkovým listem na 24 hodin do c ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Jelení filé na roštu s bylinkovým máslem: Bylinkové máslo připravíme ze 40 g másla, které smícháme s nadrobno nakrájenou petrželkou, můžeme přidat trochu tymiánu, špetku pepře, nadrobno nakrájenou šalotku, citrónovou šťávu. Odleželý hřbet nak ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Plněné medailónky: Počítáme tři menší plátky na jednu porci. Osolíme, jeden plátek plníme ananasem a mandlemi, druhý míchanými vejci a třetí restovanými játry se sýrem. Medailónky zvolna opékáme na oleji, hotové zdobíme ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Poněšický jelení plátek: Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, potřeme hořčicí a proležené bobkovým listem macerujeme v oleji. Opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji, přidáme ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Jelení řezy Mozart: Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji. Na másle orestujeme žampiony, zaprášíme moukou, zalijeme šlehačkou, přidáme rozinky a povaříme. Plátky při podávání přelijeme ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Jelení steaky po ďábelsku: Z odleželé kýty nařežeme silnější řízky, do každého uděláme ostrým nožem kapsu. Připravíme si náplň: vepřové maso umeleme s usmaženou cibulkou a v mléce namočenou houskou. Do směsi přidáme vejce, nakr ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zvěřinové filé po lesnicku: Z odleželé kýty nakrájíme silnější řízky. Naklepeme, osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a jalovcem, zakapeme brandy a necháme hodinu marinovat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, osmahneme na m ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Lovecký biftek: Z odleželé jelení svíčkové nařežeme plátky, naklepeme a osolíme. Okořeníme pepřem, špetkou tymiánu a bazalky a opečeme na rozpáleném oleji. V jiné pánvi orestujeme na másle tenké nudličky šunky, na pl ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Jelení plátky na víně: Z jelení kýty nakrájíme plátky, naklepeme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, okořeníme jmeně drceným jalovcem a špetkou tymiánu, obalíme v mouce a pečeme v rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme kuličku m ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kovbojská pánev: Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka a dáme zpěnit do tuku. Přidáme papriku nakrájenou na proužky, trochu orestujeme. Nakrájené maso nebo uzenina se promíchá se základem. Do pánve vsypeme hrnek rýže ... …více»
|