Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kachní maso se žampióny: Maso rozkrájíme na tenké plátky a vložíme do směsi solamylu rozmíchaného v troše vody, vejce a špetky soli. Asi po půl hodině vložíme do pánve s rozpáleným tukem a prudce osmahneme. Přidáme kostičky ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřové maso s baklažánem: Oloupaný baklažán rozkrájíme na kousky, posolíme a zvolna opékáme na oleji. Asi po 10 minutách vyjmeme a udržujeme v teple. Maso rozkrájíme na plátky a promícháme se směsí škrobové moučky, trochy vody ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Opečená játra s cibulí: Játra rozkrájíme na tenké plátky a promícháme se škrobovou moučkou rozmíchanou s trochou vody. Vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a opékáme za stálého promíchávání. Když se jednotlivé kousky od s ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Hovězí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Bifteky Troisgros: Hovězí morek namočte přes noc do misky se studenou vodou.
Víno přiveďte k varu a zredukujte na polovinu.
Bifteky osolte a opepřete.
Na pánvi rozpusťte 40 g másla. Jakmile bude mít lehce zlatavou ba ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Krůtí nebo kuřecí maso se zeleninou: Maso bez kůže vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Poprášíme je škrobovou moučkou, vložíme do mísy, přidáme lehce ušlehané vaječné bílky, sójovou omáčku, bílé víno, sůl a očištěné houby rozkrájené n ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Thajské křupavé nudle: Na rozpálený wok dáme maso nakrájené na malé plátky. Přidáme česnek, zázvor i zeleninu a orestujeme. Potom přidáme předem namočené a okapané nudle (ve vodě). A dochutíme omáčkami. Omáčky můžeme ještě ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Chalupářský bažant: Bažanta omyjeme ve studené vodě a po osušení jej osolíme.
Připravíme marinádu z pěti lžic olivového oleje, lžičky mleté červené papriky, trochy soli a dvou lžic medu. Pořádně promícháme a bažanta m ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí stehna po římsku: Kuřecí stehna osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zlehka opečeme na oleji a kousku másla. Poté je vyndáme, na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostičky šunky, víno, stehna, rozmarýn a dusíme na ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zázvorové kuře se sezamovými semínky a zeleninou: Na marinádu smícháme sójovou omáčku s vodou v hlubší misce a přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso. Potom misku přebalíme folií nebo uzavřeme víčkem a dáme na hodinu zamrazit.
Po hodině maso vy ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Vepřová krkovička na šlehačce s bramborami: Brambory oloupeme a naplátkujeme na WS kráječi (hrubší plátky). Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme.
Brambory dáme na plech s vyšším okrajem. Podle chuti je osolíme, opepříme, posypeme drceným ... …více»
|