Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Falešný španělský ptáček:
500 g hovězího
| 2 vejce natvrdo
| 1 okurka
| plátek špeku
| 2-3 silnější kolečka junioru
| 1 cibule
| 2 lžíce plnotučné hořčice
| 3 lžíce hladké mouky
| tmavá jíška Knorr
| olej, sůl, pepř, maggi
Postup přípravy receptu Falešný španělský ptáček:
Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č.4) a vaříme dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek. Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hl. mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instatní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolíme a omagujeme. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Falešný španělský ptáček:
Fotky vložil: katacl,piskotik,Olča4,evabel