Vložil: | Dany1 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Klasická svíčková:
1 kg zadní hovězí maso
| 2 balení mražená zelenina na svíčkovou
| 5 ks bobkový list
| 6 ks nové koření
| 6 ks pepř celý
| dle chuti pepř mletý
| špetka tymiánu
| šťáva dle chuti citrón
| cibule dvě
| p na zahuštění polohrubá moouka
| 2 balení trvanlivá šlehačka
| dle potřeby sůl
| dle potřeby mléko
| dle potřeby olej
| 10 dkg špek
Postup přípravy receptu Klasická svíčková:
Nakrájím cibuli, zpěním na oleji a přidám zeleninu a koření a smažím do světla. Maso prošpikuji špekem, potom ze všech stran osolím a opepřím, dám zvlášť na olej na pánvičku a ze všech stran osmažím, až je maso dozlatova.
Přidám do připravené osmažené zeleniny. Ještě chvilku peču a potom přileji dle potřeby vodu a dusím cca hodinu a půl. Po vychladnutí dám na noc do ledničky. Druhý den pokračuji v dušení cca další hodinu a půl (záleží na mase,podle toho, jak rychle změkne). Potom vyndám maso a nakrájím. Přes řidší sítko propasíruji zeleninu s kořením. Do omáčky přidám jednu šlehačku a do druhé šlehačky namixuji polohrubou mouku, aby se omáčka zahustila, dochutím citrónovou šťávu a podle potřeby přisolím. Vložím nakrájené maso a můžeme podávat s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Klasická svíčková:
Fotky vložil: piskotik,MichelePrg,Marci7,BADAČA,hanina51