Vložil: | Vikitorie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 62 |
|
|
Použité suroviny receptu Provensálský guláš:
750 g zadního hovězího nebo kližky
| 3-4 velké cibule
| 150 - 200g rajčatového protlaku, nebo dobrého kečupu
| 1 kostka vývaru
| dle chuti provensálské koření, event. jen bazalka a oregano
| může být trocha chilli
| mletá paprika
| trocha oleje
| sůl
| na závarek hl. mouka
Postup přípravy receptu Provensálský guláš:
Na oleji dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso a chvíli dusíme, že maso pustí šťávu. Přidáme kostku vývaru, promícháme, dále přidáme papriku, protlak a podlijeme. Necháme chvíli dusit, přidáme koření dle chuti. Za občasného míchání dusíme, dokud není maso měkké. Z mouky a vody připravíme závarek, guláš zahustíme, dochutíme. Pozor, po eventuelním dochucení bylinkami se guláš musí ještě chvilku vařit.
Jako příloha jsou vhodné těstoviny.
Fotky receptu Provensálský guláš:
Fotky vložil: Vikitorie,MichelePrg,evabel,Natural,cudovluc,vilka