Použité suroviny receptu Španělské ptáčky pro pohodlné:
0,5 kg hovězího masa
| dle chuti: špek
| 3 cibule
| 4 vajíčka
| 30 dkg gothaje
| dle chuti: kyselé okurky
| dle chuti: plnotučná hořčice
| dle potřeby: hladká mouka
| 1 masox
| dle chuti: pepř
| dle chuti: trochu soli
Postup přípravy receptu Španělské ptáčky pro pohodlné:
Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku, přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu. Až se nám masíčko zatáhne, zalijeme vodou a dusíme. Já připravuji veškeré maso na omáčku v papiňáku, takže bylo za 1 hodinu měkké. Přidáme vodu a další pokrájené ingredience, plnotučnou hořčici a omáčku dohustíme moukou rozmíchanou ve troše vody. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Jako přílohu můžeme dát houskový knedlík, ale i těstoviny.