Postup přípravy receptu Dva v kravatě - Jehněčí kolínko:
Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti (zhruba 3 cm od okraje). Maso se během pečení stáhne a kost se obnaží. Výsledný efekt je perfektní. Kolínka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.
Maso přeložíme do pekáčku. K masu přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé stroužky česneku a bylinky. Přilijeme 50 ml vody. Přikryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme v troubě při 160°C doměkka (asi 2 hodiny). Po první hodině pečení odklopíme, případně přilijeme trochu vody, přiklopíme a dopečeme. Jakmile je maso měkké, odstraníme poklop, zvýšíme teplotu na 190°C a maso necháme zezlátnout (cca 15 minut).
Jako přílohu použijeme pečené nebo vařené brambory a zeleninu, která se pekla s masem.
Zdroj: TV Paprika