Použité suroviny receptu Karbanátky se sýrem podávané na grilované zelenině:
1 ks velká brambora
| 400 g mleté maso (hovězí, kuřecí, vepřové nebo směs)
| 1/2 hrnku nastrouhaný čedar
| 1 ks menší cibule
| sůl
| 2 lžíce čerstvé bylinky
| 1 lžíce pálivý rajský protlak
| 1 ks vejce
| olej
| Obloha:
| 1 ks větší lilek (nebo velké rajče)
| plátky syrový ananas
| svazek naťová cibulka
| křen
| jogurt
| majonéza
Postup přípravy receptu Karbanátky se sýrem podávané na grilované zelenině:
Všechny přísady dáme do mísy a zpracujeme těsto na karbanátky. Vytvarujeme 4 větší placky, které necháme aspoň 20 minut v chladnu. Lilek nebo rajské jablíčko nakrájíme na 4 silnější plátky a osmažíme na oleji. Ananas používáme syrový bez tepelné úpravy! Kdo má rád křen, tak si ho trochu nastrouhá, jiný si může nakrájet nadrobno pár jarních naťových cibulek. Opečenou zeleninu dáme na papírový ubrousek, aby vsákl přebytečný tuk. Pak klasickým způsobem usmažíme na pánvi karbanátky. Také je můžeme upéci v troubě, jako když pečeme sekanou. Na talíř podložíme podle výběru plátek smažené zeleniny nebo syrového ananasu, na něj vložíme karbanátek. Vrcholek lehce ochutíme majonézou nebo jogurtem a posypeme křenem či cibulkou. Obložíme opečenými brambory a zeleným salátem.
Fotky receptu Karbanátky se sýrem podávané na grilované zelenině: