Postup přípravy receptu Masové pirožky:
Na válu smícháme mouku, tuk, žloutky a 2 lžíce smetany a vypracujeme hladké těsto. Necháme je uležet na chladném místě a připravíme si náplň. Umeleme maso a cibuli, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme papriku a smetanu. Vše dobře promícháme. Těsto pak rozválíme na tenký plát a tvořítkem na pirohy vykrajujeme kolečka. Vložíme kolečko do tvořítka z druhé strany, potřeme okraje bílkem, vložíme masovou náplň a tvořítko stiskneme. Pokud nemáme tvořítko, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm skelničkou nebo formičkou, potřeme okraje bílkem, vložíme náplň. Kolečko přehneme a okraje půlkruhu přimáčkneme vidličkou. Pirožky položíme na suchý plech, dvakrát přetřeme bílkem a pečeme dozlatova.