Vložil: | miklis |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 46 |
|
|
Použité suroviny receptu Mexický nákyp s fazolemi a kukuřicí:
500 g mletého masa
| 1 velká cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 plechovka steril. červených fazolí
| 1 plechovka kukuřice
| 2 + 1 rajčata
| 6 tortil
| 1 lahev salsy s chilli (texicana salsa)
| 2 zralá avokáda
| 2 lžíce citronové šťávy
| 150 g čedaru
| 200 g zakysané smetany
| chilli,sůl, pepř
Postup přípravy receptu Mexický nákyp s fazolemi a kukuřicí:
Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso a opečeme. Scedíme kukuřici a fazole, propláchneme vodou a necháme okapat. Přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a okořeníme chilli. 2 rajčata oloupeme a zbavíme vnitřku, masitou část nakrájíme na kostičky. Přidáme k masu s fazolemi, zalijeme salsou a dochutíme.
Tortily naplníme asi 2/3 směsi, pevně srolujeme a přepůlíme. Zbylou směs dáme naspod připravené zapékací mísy, na ni položíme tortily, zalijeme kys. smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme při 200°C asi 20 min.
Dip: Avokáda přepůlíme, vyjmeme pecku a oloupeme. Rozmačkáme vidličkou, přidáme citronovou šťávu a nasekané zbylé rajče (oloupané a zbavené vnitřku). Ochutíme pepřem a solí.
Fotky receptu Mexický nákyp s fazolemi a kukuřicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!