Postup přípravy receptu Zelné listy plněné masem s citronovou omáčkou:
1. Jednotlivé listy zelí spaříme v horké vodě a rozložíme je aby vychladly. Mleté maso promícháme s propláchnutou rýží, přidáme petržel, cibuli, kopr a bílky. Osolíme, opepříme a hotovou směsí plníme zelné listy. Vytvoříme z nich úhledné balíčky.
2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, naskládáme zelné závitky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi hodinu.
Do vyšlehaných žloutků pomalu vmícháváme citronovou šťávu, přidáme mléko smíchané s moukou a šťávou ze závitků. Omáčku chvíli povaříme na mírném ohni a hotové zelné listy plněné mletým masem s ní přelijeme. Jako příloha jsou vhodné brambory ,nebo chléb.