![]() |
12. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Topinky se salámem a sýrem : Plátky toastového chleba osmažíme na oleji po obou stranách dozlatova a potřeme je česnekem. Ihned plátky namažeme z jedné strany taveným sýrem, poklademe plátkem salámu, ozdobíme kouskem kapie, osolí ... …více»
|
![]() |
12. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahelník slaný: Uvařenou kaši omastíme slaninou s cibulkou. Nalijeme ji do vymaštěného, vysypaného pekáčku, na povrchu pomastíme a kaši zapékáme. Zalijeme ji mlékem, osolíme a v troubě rovnou pečeme. Houby podusíme n ... …více»
|
![]() |
12. 02. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Slaná krupicová kaše: Uvaříme slanou kaši. Do hotové horké kaše rozmícháme celá vejce a osmaženou cibulku, klobásu. Je výborná se salátem hlávkovým, okurkovým i z rajčat. ... ... …více»
|
![]() |
12. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený hrách: Hrách namočíme přes noc. Přilijeme trochu vody, aby hrách byl ponořen. Vaříme pod poklicí 1 1/2 - 2 hod., popř. přilijeme vodu. Ke konci vaření hrách přisolíme. Uvařený scezený hrách posypeme mírně šk ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo - zelné placky: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle /jako na bramborák/, přidáme vymačkané kysané zelí, mouku, vejce, sůl a děláme placičky. Pečeme na oleji. ... ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vinné klobásy v bramborákovém těstě: Klobásu zatočíme do šneků, spíchneme párátkem a na půl upečeme v troubě. Připravíme si klasické těsto na bramboráky, klobásy jím zalijeme a opečeme z obou stran. ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koláč s uzeným masem a špenátem : 1. Do mísy dáme hladkou mouku, špetku soli, máslo, několik lžic vody a vše zpracujeme na vláčné těsto.
2. Těsto zabalíme a necháme odpočinout.
3. Potom těsto vyválíme dokulata, vyložíme jím koláčovo ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sváteční šunka: Šunku zalijte v hrnci studenou colou, přidejte cibuli, uveďte do varu, přikryjte a mírným ‚bublavým‘ varem povařte. Uzené maso, které není tepelně upravené, je třeba vařit asi hodinu a půl; vařenému ( ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s klobáskami: Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a přidejte klobásky. Smažte je asi osm minut, až budou dozlatova propečené. Přihoďte česnek a smažte asi minutu. Přilijte víno a nechte ho vyvařit na polovin ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné medailonky v sýrovém těstíčku: Sójové maso nechte podle návodu na obalu nabobtnat. Pak plátky rozřízněte tak, aby vznikla kapsa. Z vajec, hladké mouky, škrobu, sýra, mléka a soli připravte těstíčko.
Na pánvi nechte rozpustit máslo ... …více»
|