![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s uzeninou: Přebrané a umyté fazole necháme nabobtnat a potom je uvaříme doměkka. Dáváme pozor, aby se nerozvařily a zůstaly celé. Scedíme je, nenecháme vychladnout a zalijeme nálevem.
Na nálev smícháme oc ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Makaróny se šunkou a houbami: Očištěné na plátky nakrájené houby podusíme na oleji. Makaróny rozlámeme na půl a uvaříme ve slané vodě doměkka. Propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat. Drobné nakrájenou šunku promícháme ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klobásy v hořčičné omáčce s jablky: Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi 5 minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jablka, zvyšte teplotu ... ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto s cizrnou : Rýži, cizrnu a hrách uvaříme, každou přísadu zvlášť. Cizrnu můžeme použít konzervovanou, pak ji jen ohřejeme. Nakrájíme cuketu a spaříme ji horkou vodou. Uzené maso a papriky nakrájíme na kostičky. Ná ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hermelín v balíčku : Vyválíme listové těsto a nakrájíme na čtverce. Na každý dáme lžičku kečupu, na to půlku hermelínu a navrch složené kolečko salámu. Těsto zabalíme, stiskneme a dáme na máslem vymazaný plech . Potřeme . ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané lilky: Lilky podélně rozpůlíme, jejich dužinu částečně vydlabeme a dáme stranou. Vydlabané poloviny lilků krátce povaříme. Na pánvi osmahneme slaninu, na které zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme utřený česne ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brdlajs: Uvařené brambory nastrouháme. S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a plníme ochuceným mletým masem, drobně nakrájeným uze ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněná bramborová placka: Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vytvoříme tužší bramborové těsto. Vyválíme plát cca 3 mm, vykrojíme tvořítkem placku a naplníme ji připravenou směsí. Složení směsi: C ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velikonoční rýže: Rýži uvaříme. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme omyté pampeliškové listy a 1 minutu necháme za stálého míchání smažit, vyndáme je a necháme v teple. Do pánve přidáme zbývající olej, jemně ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s avokádovým dipem: Brambory oloupeme, rozpůlíme a osolíme. Plech potřeme olivovým olejem a položíme na něj brambory řeznou plochou dolů. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C, dokud brambory nezhnědnou. Během ... …více»
|