2 kg špekáčků
| 1,75 kg cibule
| 600 ml octa
| 1250 ml vody
| 5 polévkových lžic soli
| 0,5 polévkové lžíce mletého pepře
| 0,75 polévkové lžíce cukru
| 1 polévková lžíce oleje
| 3 bobkové listy
| dle chuti feferonky
Postup přípravy receptu Domácí utopenci:
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a feferonky. Necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice dáme na dno asi 1cm vysokou vrstvu cibule. Potom poklademe špekáčky. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlým nálevem zalijeme naplněnou sklenici. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít – stačí celofán a gumička. Minimálně týden necháme zaležet v chladu.