Postup přípravy receptu Lečo s čabajkou:
Cibuli nakrájím nadrobno. Očištěné papriky nakrájím na širší proužky, je otázka plechovosti úst a razance papriky, zda necháme trochu semínek. Rajčata oloupu a nakrájím na větší kostky, oloupanou klobásku na průsvitné plátky.
Na velké pánvi na oleji podusím cibulku do poloměkka. Pak přidám plátky klobásky a chvíli míchám, aby cibule dostala chuť klobásky a klobáska natáhla cibulovou chuť. Přidám sladkou papriku, promíchám, přidám proužky paprik, promíchám, hned na to rajčata a na prudkém plameni míchám dokud se neodpaří tekutina z rajčat. V té době jsou papriky al dente a rajčata jsou na hranici rozdušení. Rozklepnu vajíčko a stále na prudkém plameni to vajíčko jen tak rozhrabuji, aby se dostalo až ke krajům pánve. Za minutku je hotovo, teď teprve s citem (klobáska je slaná) dosolím a zakroutím nad pánví mlýnkem s pepřem (nejlépe směsí čtyř pepřů).