Postup přípravy receptu Maďarské zapečené brambory:
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka, na kolečka nakrájíme i klobásu. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle zpěníme cibulku, posypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajčata a papriky, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak vmícháme kysanou smetanu a odstavíme. Do máslem vymazaného pekáčku dáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, poklademe na kolečka nakrájenou klobásou, přidáme vrstvu připravené směsi rajčat a paprik s kysanou smetanou a vrstvy opakujeme. Dáme zapéct na 45 minut do předem vyhřáté trouby. Podáváme samotné nebo s krajíčkem tmavého chleba