Postup přípravy receptu Zaděláváné dršťky:
Dobře očištěné a v teplé vodě vyprané dršťky nakrájíme na menší kusy a dáme do studené vody vařit. Jednou až dvakrát vodu slijeme, třetí vodu osolíme a dršťky uvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci. Měkké dršťky zchladíme studenou vodou a nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem, dobře rozšleháme a dobře povaříme. Krátce před koncem varu omáčku ochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a rozemnutou majoránkou. Do hotové omáčky přidáme nakrájené drštky a na nudličky nakrájené uzené maso. Dochutíme citrónovou šťávou a jen krátce povaříme. Při podávání sypeme petrželkou. Příloha: vařené brambory a salát.