30. 07. 2010 Vepřové maso
Maso tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme odležet.
Máslo necháme změknout. Česnek prolisujeme. Červenou feferonku zbavíme semínek a velmi jemně usekáme. Petrželku nakrájíme najemno. M ... …více»
|
29. 07. 2010 Vepřové maso
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Sekanou a špek nakrájíme na stejné 4 dílky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka.
Plátky masa potř ... …více»
|
28. 07. 2010 Vepřové maso
Čerstvý tymián rozdrtíme a promícháme s olejem, solí a pepřem. Touto směsí maso důkladně potřeme a necháme asi hodinu odležet v chladu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Odleženou pečín ... …více»
|
28. 07. 2010 Vepřové maso
Do hrnce nalejeme olej. Do rozpáleného oleje přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme mírně zhnědnout. K cibuli vložíme kostky vepř.masa a mícháme společně s cibulí. Až se maso zatáhne k sobě, p ... …více»
|
27. 07. 2010 Vepřové maso
Nejprve si připravíme bylinkový kabátek dle chuti. Bylinky nasekáme a promícháme s hořčicí, šťávou z citrónu, 2 lžícemi olivového oleje a pepřem. Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme směsí – v ... …více»
|
27. 07. 2010 Vepřové maso
Plátky vepřové kýty naklepeme a necháme uležet do druhého dne v připraveném nálevu. Maso už nesolíme, protože sojová omáčka v nálevu je slaná dost. Potom už jen zprudka opečeme. ... ... …více»
|
27. 07. 2010 Vepřové maso
Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme vegetou. Jednotlivé plátky balíme do alobalu:
na plátek okořeněného masa dáme 2 čtvrtky oloupaného jablka, pokapeme kečupem přidáme kouse ... …více»
|
26. 07. 2010 Vepřové maso
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku a rajčata (můžeme předem spařit a oloupat). Zeleninu podusíme, až nám vnikne skoro pasta (ještě se ... …více»
|
26. 07. 2010 Vepřové maso
Osmažíme cibulku na anglické slanině. Přidáme houby, pak vejce. Do hotové směsi přidáme pórek a petrželku.
Vepřové kotlety /vyšší/ rozkrojíme tak, že ze strany od kosti prořízneme kapsu a tu naplníme ... …více»
|
25. 07. 2010 Vepřové maso
Kýtu mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak ji rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a promícháme s trochou oleje.
Připravené bramb ... …více»
|