![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plec na selský způsob: Plec opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a potřeme česnekem utřeným se solí. Do pekáče dáme na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli, mírně podlijeme teplou vodou a vložíme připravené maso. Maso pečeme z ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovarová hlava: Rozsekanou hlavu dobře očistíme, opálíme chloupky, vyřízneme zvukovody a dobře vypereme v několika vodách. Potom ji vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme rozkrájenou cibuli, pepř, sůl a vaříme domě ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Naložený bůček v marinádě: Nejprve si připravíme marinádu tak, že všechny výše uvedené suroviny promícháme a necháme několik hodin uležet v chladnu. Bůček potřeme utřeným česnekem a na cibuli nasekané na kostičky ho upečeme doz ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kroupová jelítka: Vařené tučné maso z laloků nakrájíme na O,5 cm kostičky. Škvarky s plícemi a tvrdší části vařeného masa umeleme na masovém strojku. Křehčí a měkčí části masa nakrájíme na hrubší kostičky (O,5 cm). Do ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krevní salám: Syrové hřbetní sádlo sejmeme z poraženého vepře a necháme rozložené dobře vychladnout, potom sádlo nakrájíme na 4 mm kostky. Takto nakrájené syrové sádlo dáme do většího hustého cedníku, jehož spodní ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jitrnice s jablky a švestkami: Oloupaná jablka rozčtvrtíme a vykrojíme jadřince, dužinu pak rozkrájíme na menší kousky. Sušené švestky pokrájíme na půlky. Zapékací misku vymažeme máslem nebo sádlem, ovoce poklademe na celé dno misk ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jáhlový prejt: Koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí. Koleno vykostíme a maso nasekáme nahrubo. Jáhly spaříme, uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studen ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem: Do omytého a usušeného masa vetřeme sůl a posypeme ho kmínem. Maso pak vložíme do vymaštěného pekáče a obsypeme ho cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Krkovici podlijeme částí vývaru a zaklopenou ji . ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velikonoční masová nádivka: Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaře ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekové výhonky s masem : Maso nakrájíme na nudličky, spojíme s bílkem, vodou a solamylem. Rozehřejeme olej a do horkého oleje dáme maso, které mícháme a oddělujeme od sebe. Když maso zbělá přidáme výhonky a posolíme. Když jso ... …více»
|