![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Staročeská krkovička: Vepřovou krkovičku vykostíme, omyjeme, osušíme a osolíme, potřeme mletým zázvorem a zprudka na mírném plameni opečeme po všech stranách na rozpáleném tuku (jedné polovině). Na zbylém tuku ... ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený vepřový řízek: Opláchnutou kýtu nebo krkovičku nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky. Plátky masa pak naklepeme a na okrajích mírně nařízneme, osolíme. Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený vepřový bůček: Omytý bůček mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme zaklopené, za občasného podlívání a přelévání vzniklým vývarem, doměkka. Ke konci pečení (asi po ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňská domácí huspenina: Dobře omyté nožičky, hlavu (jazyky) a kůže zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Vývar procedíme a uvaříme v něm zeleninu pokrájenou na kousky. Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé . ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový kebab s vínem: Naklepanou vepřovou kýtu nakrájíme na menší kostky a za stálého míchání je orestujeme na rozehřátém oleji. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji. Vše zaprášíme hladkou moukou, mletou ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové kotlety se švestkami: Opláchnuté švestky odpeckujeme, namočíme do vína na 12 hodin a pak je ve víně podusíme doměkka. Vepřové kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme na několika místech, naklepeme, osolíme, opepříme a obalí ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzený bůček zapečený s pórkem: Z poloviny dávky tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem, rozšleháme, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Pórek nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a podusíme doměkka na ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sele pečené po baskicku: Nádivku připravíme z vepřového maso, jater a cibule, vše umeleme. Mleté maso pak promícháme s nasekanou petrželkou, mlékem, vínem a brandy. Dochutíme kořením a mírně osolíme. Očištěné sele osolíme uvn ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňské kotlety: Kotlety naklepeme osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách. Cibuli nakrájíme na kolečka a v hrnci osmahneme, když je červená, přidáme hl. mouku, osmahneme ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džuveč ze zmrazené zeleniny: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na kostky nakrájené osolené maso, podlijeme a dusíme. Když je maso poloměkké, vložíme lžičku papriky, zmrazenou zeleninovou směs, promícháme s kečupem, do ... …více»
|