![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené jitrnice: Připravíme si hlubší mísu a do ní dáme horkou vodu. Ne však vroucí. Namočením jitrnice při smažení neprasknou.
Jitrnice prohlídneme, aby byly pořádně zpevněny, protože by při smažení vytekly.
. ... …více»
|
![]() |
22. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kotlety na majoránce: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okraje, aby se nám maso nezkroutilo. Rozpálíme omastek a kotletky po obou stranách pěkně osmahneme. Pokapeme sojovkou. Do pekáčku dáme Ramu a obseh pánve . ... …více»
|
![]() |
22. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky v pita chlebu: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme, připravíme mouku a strouhanku a obalíme v klasickém trojobalu. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z každé strany asi 10 minut dozlatova osma ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený vinný klobásový dlabanec: 2 housky (žemle) pokrájíme najemno a namočíme ve 150 ml mléka. 250 g vepřové kýty nakrájíme na malé kostičky (0,5 – 1 cm). Vepřový bůček, libové hovězí a libové vepřové maso jemně semeleme. Přidáme na ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Buženina: Na pekáč položíme několik špejlí, aby se nám maso nepřipalovalo. Poté kýtu polijeme rozpuštěným máslem a posypeme tlučeným kořením a nadrobno nakrájenou cibulkou. Vložíme do pekáče, podlijeme 2 lžícem ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový guláš s kysaným zelím: Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme ji na části sádla, přidáme omyté a na kostky pokrájené maso, osolíme je a podusíme bez podlévání, až do vysmahnutí šťávy. Pak přimícháme papriku, maso podlijeme trocho ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové v kopru: Kopr opereme, osušíme a natrháme na kousky.
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme s bílkem a škrobovou moučkou, sójovou omáčku, ocet, zázvor a do vzniklé hmoty zamícháme nudlič ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slavnostní pečeně: Uzenou pečeni nakrájíme na plátky a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme ji do pekáče, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C na 20 minut dopéct.
Zelí nakrou ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky z ovesných vloček a uzeného masa: Ovesné vločky uvaříme v mléce na hustou kaši. Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky.
Vychladlou kaši osolíme, okořeníme, vmícháme uzené maso, strouhanku, hladkou mouku, máslo, vejce, žloutek a jem ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lázeňské řízky: Naklepané, osolené a opepřené řízky opečeme po obou stranách na lžíci rostlinného tuku nebo směsi másla a tuku. Na malé kousky nakrájené houby podusíme ve vlastní šťávě, přidáme rozšlehaná, osolená ve ... …více»
|