![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moravský vrabec z trouby : Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečka. Vše smícháme dohromady, osolíme, okmínujeme, lehce zakápneme olejem a dáme péct do vyhřáté trouby. Maso za občasného míchání osmah . ... …více»
|
![]() |
3. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chalupářské řízečky s bramboráčky: Panenku nakrájíme na malé řízečky, mírně naklepeme, osolíme, zabalíme do plátku anglické slaniny a obalíme v hladké mouce. Oloupeme brambory, nastrouháme najemno, přidáme vejce a mouku a vypracujeme t ... …více»
|
![]() |
3. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené žampióny s masovou náplní: Z očištěných žampiónů odřízneme třeně a hlavičky trochu vyhloubíme. Hlavičky žampiónů osolíme a velmi krátce podusíme na oleji. Maso se šťávou umeleme a na masovém mlýnku (maso umleté bez šťávy by byl ... …více»
|
![]() |
3. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bůčkové závitky a kyselým zelím: Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Na každá takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládanéh ... …více»
|
![]() |
2. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aprílové tatranské kotlety: Pekáček vymažeme sádlem. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Na kotlety dáme anglickou slaninu, potřeme lečem a přikryjeme kolečky měkkého salámu. Zalijeme smetanou a zasypeme nas ... …více»
|
![]() |
2. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plzeňská roláda: Čtvrtinu plecka odřízneme, ze zbylého masa utvoříme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Odříznuté maso umeleme, promícháme s trochou vody a solí, navršíme do středu plátku, na ně položíme př ... …více»
|
![]() |
2. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Překládané řízky: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme (maso se pak nekroutí) a na tuku prudce 2x na každé straně opečeme.
Ve výpeku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a houby do měkka.
... …více»
|
![]() |
2. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané medvědí tlapy: Maso nakrájíme na plátky a osolíme. Potom namočíme v promíchané nakládací směsi a ponecháme zde jeden až tři dny. Uložíme dole v lednici a alespoň jednou denně promícháme.
Po vyjmutí ze směsi ... …více»
|
![]() |
2. 05. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Valašské kúsky: Naklepané a osolené maso vložíme do rozehřátého oleje a opečeme je po obou stranách. Plátky vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Do zbylého tuku přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme ... …více»
|
![]() |
2. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurková omáčka s masem: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou, přidáme masox a najemno nastrouhaných asi pět větších okurek. Dusíme do měkka. Přidáme sýr ... ... …více»
|