Maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, kmín, pepř, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Je dobré maso nechat 4–6 hodin odležet. Maso dáme do trouby, přiklopíme a necháme 30–45 minut dusit. Potom maso zamícháme a necháme podusíme dalších 15–20 minut.
Připravíme si bramborové knedlíky. Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme je a v míse rozšťoucháme. Přidáme vajíčko, lžíci krupice, lžíci hrubé mouky a sůl. Vymícháme těsto a uplácáme knedlíky. Do plastového pekáčku, který vymažeme olejem, poklademe knedlíky, podlijeme trochou vody a dáme do mikrovlnky asi na pět minut.
Nakonec si připravíme zelí. Zelí zahustíme tak, že na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku, promícháme a přilijeme horkou vodu. Do směsi nasypeme kysané zelí a chvíli povaříme. Doslaďte, nebo dosolte podle vaší chuti.
Čtěte také náš článek o cooking show
Babicovy dobroty, ve kterém najdete i všechny Babicovy
RECEPTY - vstupte
ZDE
Fotky receptu Babicovy dobroty - moravský vrabec paní Simony z Děčína:
Fotky vložil: admin,Vlaďuša,Mangovka,MichelePrg,uznevim,ňamka