Použité suroviny receptu Domácí jitrnice připravované při domácí zabijačce:
1 kg vytříděného vařeného masa (drobné kousky, které již nepoužijeme do tlačenky)
| 200 g jater
| 300 g vařených vepřových plic
| 200 g vařených vepřových kůží
| třený česnek
| majoránka
| mletý pepř
| sůl
| vývar z masa
| střeva
| špejle
Postup přípravy receptu Domácí jitrnice připravované při domácí zabijačce:
Vytříděné maso a plíce semeleme na hrubo. Kůže a vařená játra semeleme jemně. Vše důkladně promícháme, ochutíme kořením, hustotu upravíme vývarem z masa a plníme do střev. Vaříme v horké vodě při 90°C až vyplavou nahoru. Opatrně vybíráme do studené vody. Pak je vyndáme, rozložíme na desku nebo prkénko a necháme do druhého dne v chladné místnosti.
Fotky receptu Domácí jitrnice připravované při domácí zabijačce: