Použité suroviny receptu Plněná roláda s bylinkami:
200 g řapíkatého celeru
| 1/2 čerstvé, červené papriky
| 1 stroužek česneku
| 1 kg vepřového hřebenu upraveného k rolování
| 1 lžíce hořčice
| špetka soli
| špetka sušeného tymiánu, rozmarýnu a sladké papriky
| 3 lžíce oleje
| 1/4 l horkého masového vývaru
| 1/8 l kyselé smetany
| špetka maizeny
Postup přípravy receptu Plněná roláda s bylinkami:
Troubu vyhřejeme na 240 stupňů. Celer očistíme a nakrájíme na kousky, papriku nakrájíme na nudličky, česnek nasekáme. Maso potřeme hořčicí, solí a bylinkami a posypeme sladkou paprikou. Na maso položíme kousky celeru, nakrájenou papriku a česnek. Maso zavineme a převážeme nítí. V pekáči zahřejeme olej a maso v něm prudce opečeme. Přilijeme 1/8 litru masového vývaru a pečeme v troubě na spodní mřížce 60-70 minut. Po 20 minutách pečení snížíme teplotu na 200 stupňů a přilijeme zbylý vývar. Roládu necháme ve vypnuté troubě ještě asi 10 minut. Výpek smícháme se smetanou a zahustíme naizenou, rozmíchánou v troše studené vody.