Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.71/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Prejt z jitrnic s kyselým zelím:
1/2 másla
| 1 bal. prejtu z jitrnic
| sůl
| pepř
| 1,5 dl mléka
| 1 dl voky
| 300 g kysané zelí
| 10 brambor
| 3 cibule
Postup přípravy receptu Prejt z jitrnic s kyselým zelím:
Brambory uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši.
Jitrnicový prejt nakrájíme na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme.
Na másle osmahneme dozlatova cibulku.
Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kysané zelí.
Fotky receptu Prejt z jitrnic s kyselým zelím:
Fotky vložil: Marci7,beruschka6,Jindřiška8,evabel,Natural,evulaS33,kozaroza