Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Játra s lečem a jablky: Játra nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Pak přidáme plátky jablek, lečo, podlijeme vínem a 10 minut dusíme. Nakonec vlijeme rozšlehaná vejce, osolíme a dokončíme. Podávejte s rýží.
... ... …více»
|
18. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Smažený vepřový mozeček: Mozeček odblaníme a spaříme jej horkou vodou, prolejeme přes sítko studenou a odblaníme. Poté vezmeme jednotlivé mozečky a obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme ve fritovacím hrnci. Podáváme na ubr ... …více»
|
16. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Drůbeží žaludky s pórkem: Žaludky očistíme od silné kůže, nakrájíme na velmi tenké plátky. Vložíme do misky a zalijeme nálevem ze sojové omáčky, oleje, destilátu a necháme 2 hodiny uležet. Smažíme a za stáleho míchání
přidáv ... …více»
|
16. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami: Nadrobno nakrájenou housku zalijeme smetanou a po chvíli ji vmícháme k mletému bůčku s namletými játry. Poté přidáme ještě vejce, na sádle osmaženou cibuli, mouku a vše důkladně promícháme. Dochutíme ... …více»
|
15. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Husí játra s chřestem: Oloupaný chřest v osolené vodě vaříme asi 8 minut. Potom jej vyjmeme a v ledové vodě prudce zchladíme. Horní části chřestu (špičky) odkrojíme, rozpůlíme a vyložíme jimi dno a stěny formičky tak, aby ... …více»
|
12. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Drůbeží játra podle naší babičky: Na oleji (nejlépe olivovém nebo palmovém) orestujeme zprudka nakrájená játra, přidáme nakrájené houby, okořeníme (mimo soli), přidáme sojovou omáčku a masox, podusíme do měkka a osolíme až při ... …více»
|
9. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou: Z vyžilkované foie gras si uděláme terinu, nakrájíme na malé obdélníčky a přestříkáme čokoládou. Potom si vykrájíme z domácí brioch obdélníky, které před podáváním opečeme ze všech stran, a z portskéh ... …více»
|
6. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Hovězí játra s česnekem na olivovém oleji: Hovězí játru nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme na rozpáleném olivovém oleji. Když máme játru měkkou, posypeme jí kari kořením a přidáme prolisovaný česnek. ... ... …více»
|
4. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Krůtí vnitřnosti na smetaně: Vnitřnosti pořádně opereme a očistíme. Dáme je vařit s celou cibulí, kořením a solí. Vaříme doměkka.
Vývar přecedíme, zavaříme do něj jíšku, kterou jsme si připravili předem,(nebo světlou hotovou jí ... …více»
|
3. 06. 2009 Vnitřnosti
Příprava receptu Drůbeží srdíčka se smetanou: Slaninu opečeme. Na tuku zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme srdíčka rozkrájená na čtvrtky na tuku necháme zatáhnout a podlijeme mírně vodou.
Na malém plameni dusíme 40 minut. Podle chut ... …více»
|