![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampionové klobouky s nádivkou : Žampiony očistíme, vylomíme nebo vykrojíme z nich nožičky a vložíme je do pekáčku, zapékací misky atp. Cibuli, játra, nožičky žampionů pomeleme (nebo rozmixujeme) a dáme na olej do pánve podusit. Tuto ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zámecká pikantní játra : Játra odblaníme (stáhneme takovou spodní šedou slupičku) a ořežeme zbytky žilek. Poté je nakrájíme na tenké nudličky (nízké plátky) a na rozehřátém oleji asi po 2 minutách na každé straně opékáme. K ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí játra s medem: Plátky jater opepřit a obalit v mouce. Na velké pánvi rozehřát 1 lžíci másla a olej, na kterežto směsi usmažit játra 1-2 min. na každé straně. Přendat na servírovací mísu a udržovat v teple. Na pánev ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Restovaná játra s kapustou: Játra okořeníme obalíme v mouce a na cibulce orestujeme s anglickou slaninou. Kapustové a petrželové listy podusíme na česneku. Do měkkých listů zabalíme orestovaná játra a necháme 5 minut dodusit.
... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Směs z kuřecích jater a zeleniny: Kuřecí játra necháme odležet alespoň 1 hodinu v mléce a následně propláchneme studenou voudou a očistíme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní smažená játra: Odblaněná játra nakrájíme na plátky. Pomeleme česnek, cibuli, papriku, smícháme s kořením, octem, citronovou šťávou a solí. Směsí potřeme plátky jater a necháme odležet (přes noc). Prudce osmažíme na ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Netradiční ledvinky: Ledvinky odblaníme, vyjmeme močovody, blanšírujeme ve vroucí vodě asi 5 minut. Poloviny ledvinek nožem upravíme naříznutím do plátu, mírně naklepeme, obalíme v trojobalu a v horkém oleji smažíme po ob ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mozeček na sardeli: Mozeček spaříme slanou vodou a odblaníme. Rozkrájíme na větší kousky, promícháme se sardelovou pastou a polovinou rozpuštěného másla.
Zapékací misku vymažeme druhou polovinou másla, vysypeme strouhan ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrový špíz s fíky: 1. Šalvěj a rozmarýn nadrobno posekáme. Česnek prolisujeme. Feferonky omyjeme, najemno posekáme a smícháme s olivovým olejem, česnekem a rozmarýnem.
2. Játra omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme n ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrové rolky: Játra rozkrájíme na větší kousky, posypeme kořením, promícháme
a klademe na rozložené plátky slaniny. Zarolujeme a skládáme na pekáček s cibulí, pokrájenou na plátky.
Podlejeme vodou, dle vlastního ... …více»
|