Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí hřbet s hruškami: Srnčí maso z hřbetu zbavíme kostí a blan, posypeme sladkou paprikou a pokapeme worcesterem. Potom je potřeme máslem, vložíme do trouby a necháme necelou hodinu péci. Přitom je podléváme horkou vodou a ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí řízek: Srnčí maso odblaníme a odkrojíme z něho řízky. Naklepeme je hřbetem nože, prošpikujeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Touto stranou je vložíme do mouky a opečeme na oleji. Ny .. ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí závitky s hříbky: Ze srnčí kýty nařežeme řízky a dobře je naklepáme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na drobno, rozpustíme a zpěníme v ní půlku nasekané cibule. Nyní přidáme na plátky rozkrájené hříbky, posolíme je, okmí ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Moravský divoký šíp: Všechno maso, které musí být dostatečně odleželé, nakrájíme na plátky, trochu naklepáme, okořeníme, osolíme a střídavě s cibulkami napíchneme na rožeň. Pečeme je v troubě na másle, přičemž je poléváme ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta na smetaně: Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme odležet. V poloviční dávce tuku osmahneme do růžova na kolečka krájenou očištěnou zeleninu a cibuli, zalijeme octem, př ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta na víně: Vykostěnou kýtu odblaníme. Vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Na celé dávce tuku s trochou cukru osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli do hněda (cukr přidáváme proto, aby z ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí hřbet přírodní: Srnčí hřbet odblaníme, vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli osmahneme na tuku do červena, přidáme divoké koření (celé nové koření, pepř, bobkový ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí plec podle paní nadlesní: Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkn ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Přírodní srnčí kýta: Srnčí kýtu odblaníme, vykostíme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli, celer, petržel, mrkev a šunku nakrájíme a osmažíme na másle a na slanině s pepřem a několika zrnky jalovce. Do toho vložíme přip ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Dušená srnčí kýta: Srnčí necháme 2 až 3 dny odležet v marinádě a častěji je obracíme. Marináda se připraví ze 3 l bílého vína, 1 l octa, 1 l olivového oleje, 80 g nakrájených karotek, 80 g nakrájené cibule, 2 nakrájenýc ... …více»
|