Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
26. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Špikovaná zaječí kýta: Zaječí kýtu naložíme do octa a necháme uležet 6 hod. Pak ji omyjeme studenou vodou. Maso oddělíme od kosti. Prošpikujeme a místo kosti vložíme opepřený špek. Kýtu zabalíme a upevníme nití. Opékáme ji ... …více»
|
25. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Jelení kýta na víně : Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na chladném místě odležet. Během tohoto marinování maso každý den obracíme. Potom ho z vína vyjmeme, ... …více»
|
24. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Jelení kýta s omáčkou: Odleželé jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se studenou vodou a po hodinovém vaření přidáme ocet, cibuli, očištěnou mrkev, petržel, celer, bobkový list, tymián, pokrájený citrón, sůl, celý černý ... …více»
|
22. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí řízky s bylinkovou směsí: Odblaněné řízky po obvodu nařízneme na třech místech, naklepeme, na sebe do misky a necháme v chladničce několik hodin nebo přes noc odležet. Před úpravou je osolíme, prudce opečeme po obou stranách n ... …více»
|
22. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí žebírka s drůbežími játry a žampióny: Žebírka mírně naklepeme , na okrajích nařízneme , osolíme , a opepříme osmahneme na oleji . Kuřecí játra očistíme , nakrájíme na plátky a rovněž opečeme . Po vychlazení ozdobíme žebírka opečenými ját ... …více»
|
22. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Bažant dušený na víně: V horkém kastrolu rezehřejeme máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, očištěného , osoleného bažanta a opečeme ho po všech stranách. Přelijeme jej brandy, několik sekund povaříme a potom dusíme dom ... …více»
|
22. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Zvěřinová paštika: Vepřové i zvěřinové maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, cibuli na hrubší kusy osolíme a vše lehce podlité pečeme v troubě do měkka. Upečené maso necháme trochu ochladnout a pak ho semeleme.
Při ml ... …více»
|
21. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Pikantní pečený bažant: Bažanta osolíme navrch i uvnitř. Stroužek rozetřeného česneku smícháme se lžící sekané petrželky a pepřem a bažanta zevnitř vymažeme, zbytek česneku v něm ponecháme, přidáme 1 hřebíček a
1 bobkový l ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Bažanti v žampionech: Očištěné, umyté a osušené (samozřejmě oškubané) bažanty protáhneme slaninou a dusíme na drobně nakrájené cibulce. Během dušení poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby ještě doplníme vývarem nebo ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Placičky ze srnčí zvěřiny: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s más ... …více»
|