Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kotlety s cibulovou kaší: Kotlety osolíme, protáhneme slaninou a uzeným jazykem a zvolna dusíme dobře přikryté (přidáme pepř a jalovec), podlité jednak šťávou z dušené zvěřiny, jednak dobrou polévkou. Měkké srovnáme mezi prkén ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí sekaná: Zvěřinu velmi jemně umeleme, přidáme ve vodě namočenou a vymačkanou housku, utřené sardele, vejce, osolíme, okořeníme mírně zázvorem, jalovcem a hřebíčkem. Z propracované hmoty uděláme podlouhlou šišk ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Divoká kachna po česku: Vykuchanou a opranou kachnu osolíme a naplníme celými oloupanými jablky. Rozkrájenou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s kostičkami slaniny a zalijeme ji hovězím vývarem. ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Divoká kachna pečená s jablky a švestkami: Vykuchanou divokou kachnu zbavíme všeho tuku, propereme octovou vodou, osušíme a osolíme. Naplníme ji oloupanými jablky a sušenými švestkami, posypanými cukrem a skořicí. Nyní ji dáme na pekáč s rozpu ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Divoká kachna s pórkem: Kachnu omyjeme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s medem, solí a pepřem. Potom vložíme kachnu do pekáče, podlijeme vodou a nejprve zprudka a potom zvolna dusíme asi 50 minut. Ke kon ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Černá zvěřina na česneku: Zvěřina (nejlépe z kýty) se protká hustě na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na něj vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme zvolna, přikryté, a po ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Grenáda ze zvěřiny: Polovina zvěřiny se nakrájí na tenké plátky, z masa se odstraní blány, plátky se naklepou a prosolí. Druhá polovina zvěřiny se rozemele se slaninou a žemlí namočenou v mléce, přidají se 3 žloutky, oso ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Divoké sele s houskovou nádivkou na rožni: Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na tuku do skloviny. Máslo utřeme do pěny a zamícháme do něho žloutky. Vnitřnosti rozsekáme nebo umeleme, z bílků ušleháme sníh; vše smícháme dohromady, řádně promí ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Kančí žebírko s mandlemi: Žebírka z mladého kusu uvaříme doměkka v osolené vodě s octem a kořením. Vychladlou zvěřinu potřeme kašičkou ze strouhaného chleba, části smetany a několika rozmělněných listů estragonu. Povrch posype ... …více»
|
19. 11. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Koroptev s čočkou: Koroptve vykucháme, opereme, jejich hlavičku zastrčíme pod křídlo, nožky nařízneme v kloubu a ohneme, vše nasolíme ve vnitřku i na povrchu. Potom koroptve obalíme tenkými plátky slaniny a zavážeme. Ro ... …více»
|