Vložil: | delli |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Maso v zázvorové marinádě:
500g vepřové panenky, v celku
| Na marinádu:
| 4 lžíce sójové omáčky
| 1 lžíce medu
| kůra a šťáva z 1 pomeranče
| 2–3cm kousek čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Maso v zázvorové marinádě:
Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse. Vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, klidně ale i přes noc.
Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby. Vyjměte vepřové z marinády a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté). Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte asi dvacet minut, aby maso pěkně zkřehlo. Během pečení ho občas přelijte marinádou.
Jídlo už jenom dochuťte – se solí ale nakládejte opatrně, sójová omáčka je slaná sama o sobě – a neste na stůl.
Podávejte s vařenou rýží a s oblíbenou zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Maso v zázvorové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!