Použité suroviny receptu Masové a zeleninové špízy:
100 g žampiónů menších
| 12 bobkových listů
| 2 mrkve /velké/
| 12 plátků angl. slaniny
| 4 cibule
| 300 g hovězího zadního
| 300 g vepřové plece
| 1 cuketa mladá
| petrželka
| sůl
| pepř
| olej
| příloha
| 2 cibule
| 250 h kulaté rýže
| 1 l vývaru z kostky
| 100 g goudy
| 2 lžíce tuku
Postup přípravy receptu Masové a zeleninové špízy:
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme tuk a cibuli orestujeme. Přisypeme rýži, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a dusíme na mírném plameni asi 30 minut. Sýr nastrouháme najemno a vmícháme ho do teplé rýže.
Maso nakrájíme na kostkty a střídavě s bobkovým listem a složenými plátky slaniny napichujeme na čtyři jehly (můžeme použít citronovou trávu).
Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a střídavě se zeleninou napichujeme na čtyři jehly.