Postup přípravy receptu Masové výpečky:
600 g skopového, vepřového i hovězího masa, krůtích stehen, klokaního masa nebo zvěřiny, je-li potřeba, odblaníme, vykostíme, zbavíme přebytečného tuku nebo loje a nakrájíme přes vlákno na kostičky. Ty potom minimálně na 1 den naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním cca 3 – 5 lžic oleje (nebo sádla, másla a nebo všech tří tuků dohromady), 1 lžičky soli, 1 – 2 prolisovaných stroužků česneku , 1 nadrobno nakrájené cibule a 1 lžíce směsi koření „Králík“.
Maso přendáme na pekáč, zalijeme vodou (maso musí být vodou přikryté) a odkryté dusíme za stálého dolévání vody. Když je maso měkké necháme vodu vysmahnout až na sos a lehce opečeme.
Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, zelím a knedlíky, bramborem, rýží apod.