Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Medailonky z panenky s polentou:
600 g vepřové panenky
| 1 lžíce panenského olivového oleje
| mořská sůl a čerstvě mletý pepř
| 800 ml mléka (případně více, aby polenta byla krémová)
| 150 g instantní polenty
| 60 g másla
| 150 g čedaru, strouhaného
| 50 g sýra s modrou plísní, strouhaného
| 25 g parmazánu, strouhaného
| svazek rukoly
Postup přípravy receptu Medailonky z panenky s polentou:
Rozpalte nepřilnavou pánev. Medailonky pokapejte olejem, osolte a opepřete. Opékejte asi 4 minuty z každé strany, vyjměte a udržujte horké.
V hrnci smíchejte půl litru vody, mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání vsypte postupně polentu. Zmírněte oheň a míchejte 5–6 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn nádoby. (Pokud je polenta příliš hustá, rozřeďte ji dalším mlékem dokrémova.) V té chvíli vmíchejte máslo a všechny tři druhy sýra a zahřívejte ještě minutu. Rozdělte polentu na talíře, na ni položte medailonky a ozdobte rukolou.
Fotky receptu Medailonky z panenky s polentou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!