500 g listového těsta
| 1 vejce na potření
| Náplň:
| 1 meloun oranžový Cantaloupe
| 2 pomeranče
| 1 balíček želé na dorty
Postup přípravy receptu Melounový koláč:
Listové těsto rozválíme a vykrojíme kolo o velikosti pečicí formy, přibližně 28 cm v průměru. Z něj vykrojíme druhé menší kolo o průměru 22 cm. Menší kolo rozválíme na velikost pečicí formy, položíme ho na její dno a potřeme rozšlehaným vejcem. Na něj položíme kruh, který vytvoří okraj, a také ho potřeme vejcem. Aby se netvořily velké vzduchové bubliny, propícháme střed těsta na několika místech vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut. Upečený korpus necháme na kovové mřížce dokonale vychladnout. Meloun rozkrájíme na dílky a odkrojíme slupku. Pomeranč oloupeme a rozebereme na stoužky. Ovoce ozdobně rozložíme na upečený korpus a na celý povrch natřeme želé na dorty připravené podle návodu výrobce. Dort vložíme do chladničky asi na 15 minut ztuhnout a ihned podáváme. Při delším uchovávání v chladu by korpus příliš zvlhnul a nebyl by už křupavý.
Fotky receptu Melounový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!